Easter Story Quiz for Kids — Questions and Answers
All 10 questions with the correct answer, a short explanation, and the King James Version reference. Use this page as a study guide, an answer key, or a quick review sheet.
Q1.What did the people wave when Jesus rode into Jerusalem?
- A. Flags
- B. Palm branches ✓
- C. Flowers
- D. Hats
Answer: Palm branches
They took branches of palm trees, and went forth to meet him.
Q2.What animal did Jesus ride into Jerusalem?
- A. Horse
- B. Donkey ✓
- C. Camel
- D. Lamb
Answer: Donkey
Jesus, when he had found a young ass, sat thereon.
Q3.How many pieces of silver was Jesus betrayed for?
- A. 10
- B. 20
- C. 30 ✓
- D. 50
Answer: 30
They covenanted with him for thirty pieces of silver.
Q4.Who betrayed Jesus?
- A. Peter
- B. John
- C. Judas Iscariot ✓
- D. Thomas
Answer: Judas Iscariot
Judas Iscariot went unto the chief priests.
Q5.On what was Jesus crucified?
- A. A tree
- B. A cross ✓
- C. An altar
- D. A wall
Answer: A cross
Jesus was crucified on a cross.
Q6.Where was Jesus' body laid?
- A. A cave by the sea
- B. A new tomb ✓
- C. A field
- D. A house
Answer: A new tomb
He laid it in his own new tomb.
Q7.What was rolled in front of the tomb?
- A. A door
- B. A great stone ✓
- C. A curtain
- D. A log
Answer: A great stone
He rolled a great stone to the door of the sepulchre.
Q8.How many days later did Jesus rise from the dead?
- A. 1
- B. 3 ✓
- C. 7
- D. 40
Answer: 3
He is risen the third day according to the scriptures.
Q9.Who told the women, 'He is not here: for he is risen'?
- A. A shepherd
- B. An angel ✓
- C. A soldier
- D. Peter
Answer: An angel
The angel said, He is not here: for he is risen.
Q10.Who first saw the risen Jesus?
- A. Peter
- B. Mary Magdalene ✓
- C. John
- D. Thomas
Answer: Mary Magdalene
Jesus appeared first to Mary Magdalene.