Skip to main content
    Back to quiz

    Easter Story Quiz for Kids — Questions & Answers

    All 10 questions with the correct answer, a one-sentence explanation, and the King James verse reference. Use this page as an answer key, a study sheet, or a quick review.

    1. Q1.What did the people wave when Jesus rode into Jerusalem?

      • A. Flags
      • B. Palm branches
      • C. Flowers
      • D. Hats

      Answer: Palm branches

      They took branches of palm trees, and went forth to meet him.

      Read John 12:13 (KJV)

    2. Q2.What animal did Jesus ride into Jerusalem?

      • A. Horse
      • B. Donkey
      • C. Camel
      • D. Lamb

      Answer: Donkey

      Jesus, when he had found a young ass, sat thereon.

      Read John 12:14 (KJV)

    3. Q3.How many pieces of silver was Jesus betrayed for?

      • A. 10
      • B. 20
      • C. 30
      • D. 50

      Answer: 30

      They covenanted with him for thirty pieces of silver.

      Read Matthew 26:15 (KJV)

    4. Q4.Who betrayed Jesus?

      • A. Peter
      • B. John
      • C. Judas Iscariot
      • D. Thomas

      Answer: Judas Iscariot

      Judas Iscariot went unto the chief priests.

      Read Matthew 26:14 (KJV)

    5. Q5.On what was Jesus crucified?

      • A. A tree
      • B. A cross
      • C. An altar
      • D. A wall

      Answer: A cross

      Jesus was crucified on a cross.

      Read John 19:18 (KJV)

    6. Q6.Where was Jesus' body laid?

      • A. A cave by the sea
      • B. A new tomb
      • C. A field
      • D. A house

      Answer: A new tomb

      He laid it in his own new tomb.

      Read Matthew 27:60 (KJV)

    7. Q7.What was rolled in front of the tomb?

      • A. A door
      • B. A great stone
      • C. A curtain
      • D. A log

      Answer: A great stone

      He rolled a great stone to the door of the sepulchre.

      Read Matthew 27:60 (KJV)

    8. Q8.How many days later did Jesus rise from the dead?

      • A. 1
      • B. 3
      • C. 7
      • D. 40

      Answer: 3

      He is risen the third day according to the scriptures.

      Read 1 Corinthians 15:4 (KJV)

    9. Q9.Who told the women, 'He is not here: for he is risen'?

      • A. A shepherd
      • B. An angel
      • C. A soldier
      • D. Peter

      Answer: An angel

      The angel said, He is not here: for he is risen.

      Read Matthew 28:6 (KJV)

    10. Q10.Who first saw the risen Jesus?

      • A. Peter
      • B. Mary Magdalene
      • C. John
      • D. Thomas

      Answer: Mary Magdalene

      Jesus appeared first to Mary Magdalene.

      Read Mark 16:9 (KJV)