Skip to main content
    Back to quiz

    Christmas Story Quiz for Kids — Questions and Answers

    All 10 questions with the correct answer, a short explanation, and the King James Version reference. Use this page as a study guide, an answer key, or a quick review sheet.

    1. Q1.Who was Jesus' earthly mother?

      • A. Martha
      • B. Mary
      • C. Ruth
      • D. Sarah

      Answer: Mary

      The angel told Mary she would have a son named Jesus.

      Read Luke 1:31 (KJV)

    2. Q2.Who was Mary's husband?

      • A. John
      • B. Peter
      • C. Joseph
      • D. James

      Answer: Joseph

      Joseph was Mary's husband.

      Read Matthew 1:19 (KJV)

    3. Q3.In what town was Jesus born?

      • A. Nazareth
      • B. Bethlehem
      • C. Jerusalem
      • D. Capernaum

      Answer: Bethlehem

      Now when Jesus was born in Bethlehem of Judaea.

      Read Matthew 2:1 (KJV)

    4. Q4.Where did Mary lay baby Jesus?

      • A. A bed
      • B. A manger
      • C. A boat
      • D. A cradle

      Answer: A manger

      She laid him in a manger.

      Read Luke 2:7 (KJV)

    5. Q5.Who came to see baby Jesus first?

      • A. Kings
      • B. Shepherds
      • C. Soldiers
      • D. Teachers

      Answer: Shepherds

      The shepherds came with haste to find Mary, Joseph, and the babe.

      Read Luke 2:16 (KJV)

    6. Q6.Who told the shepherds about Jesus?

      • A. A king
      • B. An angel
      • C. A wise man
      • D. A friend

      Answer: An angel

      The angel of the Lord came upon them.

      Read Luke 2:9 (KJV)

    7. Q7.What guided the wise men to Jesus?

      • A. A map
      • B. A star
      • C. An angel
      • D. The wind

      Answer: A star

      We have seen his star in the east, and are come to worship him.

      Read Matthew 2:2 (KJV)

    8. Q8.How many gifts did the wise men bring?

      • A. One
      • B. Two
      • C. Three
      • D. Five

      Answer: Three

      Gold, frankincense, and myrrh — three gifts.

      Read Matthew 2:11 (KJV)

    9. Q9.What were the three gifts the wise men brought?

      • A. Gold, food, water
      • B. Gold, frankincense, myrrh
      • C. Bread, milk, honey
      • D. Silver, gold, jewels

      Answer: Gold, frankincense, myrrh

      They presented unto him gifts; gold, and frankincense, and myrrh.

      Read Matthew 2:11 (KJV)

    10. Q10.What name was given to baby Jesus that means 'God with us'?

      • A. Messiah
      • B. Emmanuel
      • C. Lord
      • D. Saviour

      Answer: Emmanuel

      They shall call his name Emmanuel, which being interpreted is, God with us.

      Read Matthew 1:23 (KJV)